Mama Voli Gabi d.o.o. - proizvodnja trendovskih šeširića i kapa

Posjetite uskoro naš webshop!

Pitanja i odgovori

Da li je dozvoljeno pranje, da li prati u mašini za pranje rublja,
na koliko stupnjeva, da li se kape peglaju

UVijek se treba pridržavati uputstava o održavanju, koji su navedeni na svakom pojedinačnom proizvodu.
Većinu šešira i kapa treba ispeglati nakon pranja, već samo u toliko da im se vrućom parom vrati forma, a ponekad pogužvanost materijala daje lažni dojam da se kapica stisnula prilikom pranja.

Što znače znakovi za održavanje?

  • zabranjeno klasično kemijsko čišćenje
  • niska temperatura glačanja (maksimalna temp. 110°C)
  • strojno pranje sa najvišom temperaturom 30°C
  • zabranjeno izbjeljivanje
  • zabranjeno sušenje u sušilici
  • dozvoljeno profesionalno kemijsko čišćenje


Kako pravilno izmjeriti veličinu glave?

Glavu mjerimo tako da mekanim metrom obujmimo glavu na njezinom najširem dijelu – preko čela i iznad ušiju, preko sredine potiljka. Centimetri odgovaraju našoj veličini šešira.

Od kojeg materijala su kape načinjene?

Na svakoj kapi ili šeširu naveden je sastav materijala od kojeg je šešir načinjen.

Kako šeširi štite od UV zračenja?

Stupanj zaštite od UV zračenja (ako postoji) je naveden na svakom pojedinačnom šeširu i on važi samo za pokrivene dijelove tijela, u suhom i neoštećenom stanju. Stupanj zaštite od UV zračenja je ispitan na Tekstilno-tehnološkom fakultetu, za što postoje dokumenti dostupni na uvid. Način zaštite ovisi o materijalu od kojeg je svaki šešir načinjen, ali jedan je princip zajednički za sve materijale: tkanina ne propušta štetne UV zrake, a stupanj zaštite je naveden u broju uz UPF (npr. UPF50, UPF30, …)

Da li morska voda šteti proizvodu ili zaštiti?

Da, morska voda šteti proizvodu. Ne preporučamo namakanje u slanoj vodi proizvoda koji imaju metalne dijelove (metalni gumbi, kopče,...). Odjeća natopljena morskom vodom postaje kruta i neugodna za nošenje, a stupanj zaštite postaje upitan. MAMA VOLI GABI garantira UV zaštitu samo za proizvode u suhom i čistom stanju.

Kako štite šeširi SOLE MIO?

Šeširi SOLE MIO načinjeni su od materijala u kojem su posebnom nanotehnologijom, prilikom proizvodnje pređe, utisnute molekule keramike. Na taj način je postignuta izuzetna gustoća materijala koja ne propušta nego čak odbija 99,93% UV zraka, a istodobno je lagana i ugodna za nošenje. Temperatura na koži ispod šešira je 8-10 stupnjeva niža nego na površini šešira, što govori o postizanju izuzetno povoljne mikroklime.

Od kojeg je materijala načinjena odjeća SOLE MIO?

Odjeća SOLE MIO je načinjena od 100% prirodnog materijala – celuloze, istkana u Hrvatskoj od posebne pređe pod nazivom MODAL SUN, koja ima svojstva zaštite od UV zračenja sa faktorom UPF50+.

Kako odjeća štiti od UV zračenja?

Sole Mio odjeća štiti posebnim gustim tkanjem materijala, koji je načinjen od specijalne pređe namijenjene UV zaštiti.

Da li se zaštita troši, smanjuje s vremenom ili pranjem?

Zaštita od UV zračenja na našim proizvodima se ne troši s vremenom ili pranjem. Za razliku od nekih materijala koji štite od UV zračenja na način da se zaštita nanese na materijal u obliku premaza, u našim materijalima UV zaštitu osigurava način proizvodnje pređe, u koju su utisnute molekule TiO2 posebnom nanotehnologijom.

Gdje se mogu kupiti vaši šeširi i odjeća?

Šešire i odjeću branda MAMA VOLI GABI I SOLE MIO u trgovinama navedenim na našim web stranicama i u našoj web trgovini.

Da li su proizvodi u vašem webshopu isti kao u trgovinama?

Da, proizvodi u našoj web trgovini su isti kao u maloprodajnim trgovinama. Na našim web stranicama možete vidjeti kompletne kolekcije svih naših proizvoda. Također, na našim web stranicama možete vidjeti popis trgovina u kojima možete naći naše proizvode. Međutim, izbor i količina robe se može razlikovati od trgovine do trgovine, jer svaka posluje nezavisno jedna od druge i zalihe im se konstantno mijenjaju. Također, ako su u našoj web trgovini neki proizvodi rasprodani, često ih možete naći upravo u navedenim maloprodajnim trgovinama.

Da li imate sezonska sniženja i gdje se sniženi proizvodi mogu kupiti?

Svake sezone postoji OUTLET katalog, u kojem se nalaze modeli koje više ne proizvodimo, a kvalitetom se ne razlikuju od redovne kolekcije. U outlet ulaze modeli isključivo iz modnih kolekcija.
SOLE MIO nikada ne ide u outlet jer želimo sačuvati integritet proizvoda, a i toliko se dobro prodaje da nema potrebe za snižavanjem cijena.

Da li želite mijenjati robu u slučaju greške ili neodgovarajuće veličine?

Robu kupljenu u našoj web trgovini mijenjamo isključivo pod slijedećim uvjetima: u roku od 14 dana od kupnje, proizvod koji je nov, nenošen, neopran, sa originalnom privjesnicom i pakiranjem, uz priloženi račun. Zamjena se odnosi na neodgovarajuću veličinu ili boju i ne mijenjamo jedan proizvod za potpuno drugi. Troškove transporta zamjene u potpunosti snosi kupac. Predlažemo da koristite transport koji uključuje potražnicu jer ne odgovaramo za nedospjele pošiljke.
Za povrat novca ili zamjenu za proizvod sa greškom: potrebno je robu vratiti odmah, na našu provjeru, uz priloženi račun kupnje. Ako se ustanovi da smo odgovorni za pogrešku na proizvodu, mi ćemo popraviti manje pogreške ili zamijeniti sa identičnim proizvodom ili ponuditi alternativno rješenje (ako se kupac složi) ili vratiti novac kupcu.